Informatie

Waarom

Op 26/11/19 verloor mijn echtgenoot Karl Vermeulen, papa van Janne, Ward en Gijs, een hele zware strijd van 17 maand tegen darmkanker. Tien dagen na het stellen van de diagnose zat het potje van de Vlaamse overheid, de stoelgangstest, in de brievenbus. Op dat moment lag Karl in het ziekenhuis waar hij zijn eerste operatie van de vele onderging. Het gevoel dat ik op dat moment had bij het bekijken van de post was vreselijk, moeilijk te beschrijven. In 2018, het jaar waar ook voor het eerst de 53 jarigen (Karls leeftijd) en de 54 jarigen zich konden laten onderzoeken. Voor Karl te laat....Niet enkel die 10 dagen maar jaren te laat! Jaarlijks ging hij op controle bij cardioloog en nefroloog. Niets toonde aan dat Karl zo ziek was. Hij had van niets last en werkte vele uren. Tot in juni van 2018 hij darmklachten kreeg. Karl kreeg een hele zware diagnose, darmkanker met levermetastasen en peritoneale metastasen.... De kanker had dus reeds de kans gekregen zijn weg te zoeken verder in het lichaam....Dit proces moet al jaren bezig geweest zijn.... Karl drukte vele vrienden op het hart dat ze zich moesten laten testen. Hij wilde hen hetzelfde leed besparen. Operaties (darmoperatie, debulking, leveroperaties, hipec...) vele chemobeurten... Alles probeerden de artsen en professoren om Karl te redden. Hijzelf vocht als een leeuw zonder klagen. Hij had ook nog de zorgen om zijn bedrijf draaiende te houden. Karl was te bewonderen maar toch verloor hij deze zware strijd. 'Is dit alles nu echt voor niets geweest' waren de woorden van Karl. Nee, dit mag het niet zijn. Voor Karl ondernemen we deze actie, zijn raad willen we verder doorgeven. Doe de stoelgangstest!! Gooi die niet zomaar in de vuilbak.

Darmkanker is de derde meest voorkomende kanker in België. Met onze actie willen we samen met familie en vrienden de mensen wakker schudden om de stoelgangstest uit te voeren. Een kleine moeite die de mensen veel leed kan besparen. Iedere man en vrouw van 50 jaar krijgt zo'n potje toegestuurd. Slechts 52% van de bevolking dient dit staaltje in. Als de ziekte vroeg genoeg ontdekt wordt geneest 95% van de patiënten. In Amerika ontvangt men deze test vanaf 45 jaar.


Info

Inschrijven kan via onze website www.karlscontainercup.be, maar de inschrijving is pas definitief wanneer u het inschrijvingsgeld op de website van de vzw STOP DARMKANKER https://acties.stopdarmkanker.be/campagne/karls-containercup hebt gestort. Het inschrijvingsgeld is 15 euro, maar wil je graag wat meer storten ten voordele van STOP DARMKANKER kan dat zeker ook. Vanaf 40 euro krijgt u hier een fiscaal attest van. Iedereen mag ook zeker oma, opa, vrienden en familie aanspreken om zijn/haar deelname financieel te steunen.

Voor grote groepen is het belangrijk dat u ons contacteert via de website www.karlscontainercup.be/contact/contact.php. Zo kunnen we kijken om jullie allemaal na elkaar in te plannen. Vergeet dan ook zeker niet te laten weten wat de namen, geboortedata, e-mailadressen, telefoonnummers, geslacht en de tijdstippen zijn wanneer jullie willen deelnemen.

Elke twintig minuten start er een nieuwe deelnemer. Er worden steeds 3 minuten voorzien om door te schuiven naar het volgende toestel. Dit wordt nauwlettend in de gaten gehouden door 1 van onze medewerkers die elke persoon persoonlijk begeleidt en de tijd opmeet. De toestellen worden ook steeds ontsmet na iedere deelnemer.

Daarnaast kunnen er zeker ook supporters meekomen. Er kan iets worden gedronken en gegeten. Er zal ook een camera worden geïnstalleerd in de container zodat de supporters hun atleten kunnen volgen. Wenst u liever niet in beeld te komen dan schakelen we de camera natuurlijk eventjes uit. Het klassement per categorie zal zichtbaar zijn op de website. Daarnaast zal er o.a. ook een springkasteel zijn voor de kindjes. Kortom voor elk wat wils.


Wedstrijdreglement

Karls containercup is gebaseerd op het televisieprogramma van woestijnvis en PLAY4. Hierbij moeten de deelnemers 7 sporten uitoefenen in een container, een compacte zevenkamp. Dit alles moet in een zo kort mogelijke tijd afgewerkt worden. De zeven sporten zijn:

 • lopen (1500m)
 • fietsen (3000m)
 • golfen
 • schieten
 • bench press
 • monkey bars
 • roeien (1000m)

De deelnemers worden ingedeeld in categorieën:

 • 14 tot 18 jaar (meisjes en jongens)
 • 19 tot 24 jaar (vrouwen en mannen)
 • 25 tot 34 jaar (vrouwen en mannen)
 • 35 jaar en ouder (vrouwen en mannen)

De winnaar van elke categorie wint een mooie prijs.

Discipline Te verdienen bonus
1500 meter lopen De gepresteerde tijd
Monkey bars Per behaalde "monkey bar" wordt 1 seconde van de totaaltijd afgetrokken
Golfen Het meest aantal behaalde meters van drie pogingen wordt gedeeld door drie en omgezet in seconden. Dit wordt van de totaaltijd afgetrokken. (Maximum tijd)
1000 meter roeien De gepresteerde tijd
Schieten Per geraakt target (vijf in totaal) worden 10 seconden van de totaaltijd afgetrokken
Bench press Het meest aantal behaalde kilo's van drie pogingen wordt gedeeld door twee en omgezet in seconden. Dit wordt van de totaaltijd afgetrokken
3000 meter fietsen De gepresteerde tijd